onsdag den 11. juni 2014

Kødsovs med kartoffellåg

Ja, det er jo skønt vejr for tiden - virkelig godt vejr! Det er så varmt at man bare har lyst til at spise koldskål med jordbær hele tiden ;) Men, man har jo også brug for at spise noget andet også selvom man ikke ligefrem har lyst til at stå over kogegryderne. Ikke desto mindre faldt jeg over denne opskrift hos Louises madblog og fik lyst til at lave den!


Det er jo altså i alt sin enkelthed bare en lækker kødsovs med kartofler og ost, men det er stadig ret lækkert;)

Til 2 personer:
- 300 g. mellemstore kartofler
- 250 g. hakket oksekød
- 1 lille løg
- Olie til stegning
- Lidt oregano og/eller timian
- 2 revne gulerødder
- ½ dåse hakkede tomater
- 1½ dl creme fraiche
- revet ost i passende mængde, 75-100 gram.

Skær kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i 5 minutter og hæld dem i en sigte.

Hak løget og brun det i lidt olie. Tilsæt det hakkede kød og brun det med. Tilsæt nu de revne gulerødder og de hakkede tomater og drys salt, peber og oregano eller timian i. Lad sovsen simre i 5 minutters tid og hæld den i et ovnfast fad.
Fordel kartoffelskiverne over og smør creme fraichen hen over. Drys osten på og bag den i ovne  ved ca. 200 grader i 20 minutter eller til osten er gylden.
Nydes med godt brød eller en god salat!








Ingen kommentarer:

Send en kommentar