søndag den 27. april 2014

Pølsegryde

Nu er det godt nok ved at være længe siden jeg lavede denne ret. Det kan i nok godt fornemme når i kigger på den. Den smager godt, men er også lidt en tung og varm ret - og ikke just en ret der passer til det skønne varme vejr vi har haft i dag. Men det er altså en dejlig ret og derfor skal i ikke snydes for den, bare fordi jeg er lidt langsom!


Opskriften har jeg fundet hos Husk Desserten og er lavet stort set som den står derinde, men i får den lige her også, bare i en lidt mindre udgave eftersom vi jo kun er 2 ;)

Pølsegryde til 3-4 personer:

- 400 gram pølser (det kan være hvilken som helst udgave, jeg har både brugt grillere og kyllingepølser)
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 150 g. gulerødder
- En lille eller ½ stor rød peberfrugt
- 1 tsk paprika
- 1 tsk garam masala
- 1 spsk mel
- 1½ spsk ketchup
- En lille dåse tomatpuré(70g.)
- 1 spsk Worcestershire  sovs (jeg bruger måske en lille smule mere)
- 2,5 dl vand
- Et par store skefulde creme fraiche
- Lidt smør og lidt oliven olie
- Salt og peber

Gør grøntsagerne klar, hak hvidløget fint og skær gulerødder, løg og peberfrugt i mindre tern.


Skær pølserne ud i skiver - her gør det altså ikke noget at de ikke er lige store. Steg dem i lidt olie og smør i en varm gryde, gerne til de får lidt stegeskorpe. Læg pølsestykkerne til side på en tallerken.
Kom løg og hvidløg i og steg dem bløde, uden at de tager farve. Tilsæt gulerødder og peberfrugt og steg lidt inden krydderierne tilsættet(ikke salt og peber). Put pølserne tilbage i gryden sammen med mel og bland godt!


Nu kommet tomatpuré, ketchup og worcestershiresovsen i. Rør godt i blandingen mens du tilsætter vandet lidt af gangen. Skru ned på middel lav varme og lad det hele simre i 10 minutter.

Rør nu creme fraichen i og kog det op igen - smag til med salt og peber!

Vi serverede med kartoffelmos - men det kan man vel selv bestemme? :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar